KOSTEUSKARTOITUS

Kosteuskartoituksella selvitämme huoneiston märkätilojen kosteustilanteen ja mahdolliset korjaus- tai lisätutkimustarpeet. Liiallinen kosteus rakenteissa aiheuttaa lähes poikkeuksetta rakenteiden kosteus-, ja mikrobivaurioitumisen, sekä useimmiten myös sisäilmaongelman.

Rakennetta rikkomatta

Kosteuskartoituksella selvitämme rakennetta rikkomattomin menetelmin kosteudentunnistinlaitteella rakenteen tai rakenneosien kosteustilanne. Arvioimme samalla märkätilarakenteiden jäljellä olevan teknisen käyttöiän.

Tarvittaessa poraus

Kartoituksen yhteydessä teemme tarvittaessa kevyiden puu/ levyrakenteiden porareikämittauksen kosteusmittausanturilla. Rakenteiden porareikämittauksiin on aina oltava taloyhtiön kirjallinen lupa.

Kartoitamme 1-3 tilaa

Kosteuskartoituksen hintaan sisältyy 1-3 tilan tarkastus.  Ne voivat olla esimerkiksi kylpyhuone, wc ja kodinhoitohuone. Kartoitus sopii parhaiten osakehuoneistojen kylpyhuoneiden ja muiden märkätilojen tarkastusmenetelmäksi.

Kosteusmittaus säästää

Kosteuskartoitus tehdään yleensä aina, kun taloa ollaan myymässä tai ostamassa. Näin varmistetaan, että asunnossa ei ole kosteusongelmia eikä -vaurioita. Kosteusmittaus tulee aina myös tehdä, jos asunnossa on tapahtunut vesivahinko, jotta ongelman laajuus saadaan kartoitettua.

Jos taloyhtiössä asunnon omistaja epäilee kosteusongelmaa, tulee hänen olla yhteydessä isännöitsijään, joka tilaa kosteusmittauksen.

Kosteuskartoituksen avulla on mahdollista löytää kosteusongelma ajoissa ja silloin säästyy isolta remontilta.

”Kosteuskartoituksen yhteydessä selvitetään myös ilmanvaihdon toimivuus ja riittävyys.”

Varaa kosteuskartoitus

Löydät hinnastostamme kosteuskartoituksen hintatiedot omakoti- rivi- ja erillistalolle. Muista kohteista annamme tarjouksen.