HUONEISTOALAMITTAUS

Huoneistoala on suositeltavaa mitata huoneistoa tai kiinteistöä myytäessä. Etenkin  taloissa, joissa tilan käyttöä on muutettu esimerkiksi remontin yhteydessä, asuinpinta-ala voi poiketa merkittävästi papereihin kirjatusta.

Standardin mukaisesti

Mittaamme huoneistoalan standardin SFS 5139 (RT 1 2-11055) mukaisesti, jolloin huoneiston todellinen ala saadaan selville. Etenkin vanhoissa taloissa huoneistoala voi poiketa merkittävästi yhtiöjärjestyksessä ilmoitetusta.

Mittaamme tarkasti

Mittaamme huoneistoalan luotettavalla ja tarkalla laseretäisyysmittarilla ja tarvittaessa mittanauhalla. Laserin mittavirheen suuruus on enintään 3 milliä todellista isompi tai pienempi.

Kirjallinen raportti

Teemme jokaisesta mittauksesta tarkan raportin, jossa tehtävänannon lisäksi kerromme mittaustavan, mittausperusteet ja tarkkuuden määrittelyn.

Rahanarvoista tietoa

Etenkin vanhoissa rakennuksissa ja arvotaloissa todellisten neliöiden määrä on saattanut muuttua vuosien aikana, kun asunnossa on tehty remonttia, yhdistetty kaksi asuntoa yhdeksi tai purettu kiinteitä kalusteita.

Kun asunnon todellinen huoneistoala on selvitetty, saattaa myytäviä neliöitä olla enemmän tai vähemmän kuin yhtiöjärjestyksessä on määritelty. Huoneistoalan mittaus tuottaa rahanarvioista tietoa asuntokaupan yhteydessä.

”Jos näyttää siltä, yhtiöjärjestyksen tai rakennusluvan mukainen pinta-ala ei ole koko totuus asunnosta, reiluinta kaikille on tarkistusmitata asunto.”

Varaa huoneistoalamittaus

Hinnastostamme löydät huoneistoalamittauksen hintatiedot omakoti- rivi- ja erillistalolle. Muista kohteista annamme tarjouksen.